MIN FILOSOFI

Våra byggstenar kommer från det vi stoppar i oss och kosten påverkar oss fysiskt, psykiskt, vår sömn, DNA och energi bara för att nämna några saker. Jag tror på helheten och det holistiska synsättet med en hälsosam livsstil där kost, fysisk aktivitet, sömn, stress och den mentala delen spelar roll i ens hälsa. Nutrition är en vetenskap, därför har jag en evidensbaserad approach, vilket också är anledningen till att jag har studerat på nutrition på universitetsnivå under många år och samtidigt lärt mig att anpassa den för individen i fokus. Alla är olika, och det viktigaste är något som också är realistiskt som du kan uppnå inte bara nu men i längden, därför jobbar jag också mer långsiktigt och fokuserar inte på snabba dieter. 

UTBILDNINGAR & CERTIFIKAT

 

 

Master of Science in Nutrition

California State University (2 år)

Registered Dietitian Nutritionist i USA (RDN)

Academy of Nutrition and Dietetics (godkänd nationella Board Exam)

Clinical Nutrition Dietetic Internship

California State University (1 år)

Bachelor of Science in Nutrition and Dietetics

California State University (4 år)

Näringsfysiolog/nutritionist

Motsvarar amerikanska utbildningarna

Legitimerad dietist

Socialstyrelsen

Integrative and Functional Nutrition

Påbörjad videareutbildning godkänd av Academy of Nutrition and Dietetics

HACCP

Livsmedelshygien

Servsafe

2015-2020

ERFARENHETER

 

Klinisk nutrition

Jag har jobbat inom sjukhus, vårdcentral och primärvårdsrehab och har jobbat med olika vårdprofessioner som läkare, sjuksköterskor och fysiotherapeuter (både i Sverige och USA). Jag hjälpt patienter inom en rad olika sjukdomar och hälsoproblem. Som legitimerad dietist (skyddad yrkestitel) betyder att om du är frisk eller har hälsoproblem så kan jag hjälpa. Jag har jobbat med alla olika slags sjukdomar, hälsoproblem och målsättningar. Det jag främst har jobbat med är cancer, diabetes, mag- och tarmproblematik ink. IBS, hjärt- och kärlsjukdom, övervikt/fetma och sköldkörtel problematik. 

Idrottskost

Mina erfarenheter inom idrottskost kommer från att ha jobbat med en hel del elitidrottare, bl.a. NFL, NHL, Allsvenska fotbollsspelare, Amerikanska division ett idrottare som UCLA, Athletic Fitness och flera andra. Olika saker som jag jobbar med är att minska kroppsfett, öka i muskelmassa, optimera prestation och maximera återhämtningen. Även om man har underliggande sjukdomar eller allergier osv, så kan jag hjälpa. 

Träning

Under mina år som tennis tränare kombinerade jag det med fysträning och personlig träning. Under min tid på universitetet gjorde jag en fitnessinternship under övervakelsen av flera träningsfysiologer under 1 år och jobbade samtidigt med PT klienter och grupper. Har även jobbat inom gym branschen under många år där jag varit fysintruktör, personlig tränare och gruppinstruktör.