MIN FILOSOFI

Våra byggstenar kommer från det vi stoppar i oss och kosten påverkar allting, både våran fysiska och psykiska hälsa. Hur vi äter handlar inte bara om kalorier in och ut, det handlar också om att optimera och stötta kroppen med den näring som kroppen behöver utifrån vart man är i livet. Nutrition är en vetenskap, därför har jag en evidensbaserad approach, vilket också är anledningen till att jag har studerat nutrition i sju år på universitetsnivå. Min passion ligger inom nutrition men jag tror starkt på helheten och ett holistiskt synsätt där en hälsosam livsstil med kost, fysisk aktivitet, sömn, stress och den mentala delen spelar roll. Det finns inte alltid en rätt kost för alla för att vi är olika, har olika gener och behov, därför anpassar jag mina rekommendationer för individen i fokus. Jag gör en helhetsbedömning där jag tar hänsyn till dina mål, din kropp, hälsa, livsstil, blodvärden och ditt DNA. Det viktigaste är något som är realistiskt som du kan uppnå inte bara nu men i längden. Därför jobbar jag också mer långsiktigt och fokuserar inte på snabba dieter. 

UTBILDNINGAR & CERTIFIKAT

 

 

Master of Science in Nutrition

Naturvetenskaplig magisterexamen inom Nutrition från California State University (2 år)

Några av de kurser som inkluderades: idrottsnutrition, avancerad metabolism av kolhydrater, protein, fetter, vitaminer och mineraler

Bachelor of Science in Nutrition and Dietetics

Naturvetenskaplig kandidatexamen inom Nutrition och Dietetics från California State University (4 år)

Några av de kurser som inkluderades: kemi (teori + labb), organisk kemi (teori + labb), biokemi, mikrobiologi (teori + labb), fysiologi (teori + labb), anatomi (teori + labb), klinisk nutrition, metabolism kolhydrater, protein, fetter, vitaminer och mineraler

Nutritionist / näringsfysiolog

Utvärderad av UHR (Universitets- och högskolerådet)

Legitimerad dietist 

Skyddad yrkestitel av Socialstyrelsen

Registered Dietitian Nutritionist (klicka för att se certifikat) 

Amerikansk legitimation från Academy of Nutrition and Dietetics

Kriterier för att få amerikansk legitimation: 1) Magisterexamen eller högre universitetsutbildning 2) Praktik cirka ett år 3) Godkänt nationellt prov 4) Vidareutbildningar vart femte år för bibehålla legitimation

Clinical Nutrition Dietetic Internship

Genomförd praktik och didaktisk program godkänd av American Dietetic Association (ADA) (1 år)

Integrative and Functional Nutrition

Vidareutbildningar godkänd av Academy of Nutrition and Dietetics

HACCP

Livsmedelshygien

ERFARENHETER

 

Klinisk nutrition

Jag har jobbat på sjukhus, vårcentral, primärvårdsrehab tillsamans med olika professioner som läkare, sjuksköterskor och fysioterapeuter (både i Sverige och USA). Jag har hjälpt patienter med kostbehandlingar som haft olika slags sjukdomar och hälsoproblem. Jag har erfarenhet av cancer, palliativ vård, diabetes typ 1 och 2, hjärt-och kärlsjukdomar, mag- och tarmproblem ink. IBD/tarmsjukdomar, metabola sjukdomar, fetma, allergier och intolerans. Har även erfarenhet av ICU (intensive care unit).

 

Idrottskost

Utöver mina kurser inom idrottsnutrition under min Magister- och Kandidatsexamen har jag hjälpt många idrottare inom NFL, NHL, Allsvenska fotbollslag, division 1 idrottare i USA som på UCLA och Sacramento State University, Athletic Fitness, friidrott, innebandy och tennis. Har även erfarenhet av att jobba med aktiva barn, ungdomar och elitmotionärer. 

Träning

Min bakgrund inom elitidrott har gjort att träningen alltid har varit en stor del av mitt liv. Jag spelade tennis på nationell och internationell nivå och fick sedan ett fullt stipendium för att tävla i högsta divisionen i USA (vi var rankade top 20 i hela USA). Jag var tennistränare under många år och kombinerade detta med fysträning och personlig träning. Jag blev sedan även antagen att delta i en praktik i ett år som leddes av idrottsfysiologer. 

Föreläsningar och media

Jag har haft föreläsningar för många företag, idrottslag och patientgrupper, både nationellt och internationellt. Vissa av mina kunder har inkluderat Citi bank inklusive alla de nordiska länderna men också i Schweiz, Citicon, Allsvenska fotbollslag, Reckitt inklusive alla de nordiska länderna. Jag brukar även prata på P4 Sveriges Radio om kost, träning och livsstil. Utöver detta har jag även erfarenhet av att hjälpa olika företag när de varit i behov av en kostexpert, t.ex. om de behövt evidensbaserad information, hjälp med att sätta upp en koststruktur för en app eller klinik.

MEDLEM I

Skärmavbild 2020-11-26 kl. 07.33.29.png
Skärmavbild 2021-09-20 kl. 13.51.45.png
Sk%C3%A4rmavbild%202020-11-26%20kl.%2007