MIN FILOSOFI

Våra byggstenar kommer från det vi stoppar i oss och kosten påverkar oss fysiskt, psykiskt, vår sömn, DNA och energi bara för att nämna några saker. Jag tror på helheten och det holistiska synsättet med en hälsosam livsstil där kost, fysisk aktivitet, sömn, stress och den mentala delen spelar roll i ens hälsa. Nutrition är en vetenskap, därför har jag en evidensbaserad approach, vilket också är anledningen till att jag har studerat på nutrition på universitetsnivå under många år och samtidigt lärt mig att anpassa den för individen i fokus. Alla är olika, och det viktigaste är något som också är realistiskt som du kan uppnå inte bara nu men i längden. Därför jobbar jag också mer långsiktigt och fokuserar inte på snabba dieter. 

UTBILDNINGAR & CERTIFIKAT

 

 

Master of Science in Nutrition

Naturvetenskaplig magisterexamen inom Nutrition från California State University (2 år)

Bachelor of Science in Nutrition and Dietetics

Naturvetenskaplig kandidatexamen inom Nutrition och Dietetics från California State University (4 år)

Näringsfysiolog

Utvärderad av UHR (Universitets- och högskolerådet)

Legitimerad dietist

Från socialstyrelsen

Registered Dietitian Nutritionist (RDN) (klicka för att se certifikat) 

Amerikansk legitimation från Academy of Nutrition and Dietetics i USA

Clinical Nutrition Dietetic Internship

California State University (1 år)

Integrative and Functional Nutrition

Vidareutbildning godkänd av Academy of Nutrition and Dietetics

HACCP

Livsmedelshygien

Servsafe

2015-2020

ERFARENHETER

 

Klinisk nutrition

Min bakgrund är byggd på klinisk nutrition där jag har jobbat på sjukhus, vårcentral, primärvårdsrehab och med olika professioner som läkare, sjuksköterskor och fysiotherapeuter (både i Sverige och USA). Jag har hjälpt många patienter med olika slags sjukdomar och hälsoproblem. De främsta som jag har jobbat med är cancer, palliativ vård, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, mag- och tarmproblem ink. tarmsjukdomar, fetma/övervikt och allergier/intolerans. 

Idrottskost

Under åren har jag hjälpt många elitidrottare inklusive NFL, NHL, Allsvenska fotbollsspelare, division ett idrottare på UCLA och Sacramento State University athletic fitness och många fler. Främsta fokuset har varit på att maximera prestation och återhämtning, öka muskelmassa, viktnedgång eller minska kroppsfett.

Träning

Jag är uppväxt med idrott och min bakgrund inom elitidrott har gjort att träning alltid har varit en stor del i mitt liv. Jag spelade tennis på nationell och internationell nivå, sedan fick ett fullt tennis stipendium för att tävla och studera högsta divisionen (1) i USA. Jag var tennistränare under många år och kombinerade detta med fysträning och personlig träning för spelarna. Under min universitetstid blev jag antagen att delta i en fitness internship (praktik) som var ett år och samtidigt jobbade som personlig tränare och höll i gruppklasser. Under min universitetsutbildning hade jag också anatomi plus anatomi lab i en hel termin. Under min karriär har jag även samarbetat med fysioterapeuter, kiropraktorer och naprapater. 

Föreläsningar, media, konsult

Under min karriär har jag haft väldigt många föreläsningar där jag har pratat om nutrition och livsstil för olika företag, idrottslag och patientgrupper. Jag brukar också gästa P4 Sveriges Radio Uppland där jag pratar om kost, träning och livsstil. Har även samarbetat med olika slags företag när de har varit i behov av en kostexpert, varken de har varit i behov av evidensbaserad kostinformation eller sätta upp en koststruktur som för appar eller hälsokliniker. 

MEDLEM I

 

 

Naturvetarna

 

 

 

Nutritionistföreningen

Skärmavbild 2020-11-26 kl. 07.33.29.png
Sk%C3%A4rmavbild%202020-11-26%20kl.%2007